Jídelní lístek

Jídelní lístek

 Předkrmy

Gratinovaný kozí sýr zdobený červenou řepou  155,-

  • Teplý kozí sýr, červená řepa marinovaná v lesním ovoci

Hovězí Carpacio s domácím bazalkovým pestem a parmazánem, citron   175,-

  • Tenké plátky hovězí svíčkové s pestem z čerstvé bazalky

Terinka kachní paštiky s omáčkou cumberland   95,-

  • Jemná paštika s kousky pečené kachny, rybízová omáčka s portským a pomerančem

Hovězí polévka se zeleninou a nudlemi  40,-

  • Silná hovězí polévka se zeleninou a nudlemi

 

Ryby

150g Lososový tataráček zdobený černou havajskou solí s toasty  245,-

  • Tataráček proložený sekaným ledovým salátem, ochucený limetkovou šťávou

200g Steak z norského lososa s glazovaným zázvorem  275,-

  • Přírodní steak z lososa, ochucený zázvorem glazovaným v medu a bílém balzamiku

200 g Steak z norského lososa provoněný koriandrovým pestem  275,-

  • Přírodní steak z lososa dochucený sekanými čerstvými bylinkami a koriandrem

 

 

Dětská jídla

Smažené kuřecí řízečky s bramborovou kaší   95,-

Přírodní kuřecí prsíčko s hranolky  95,-

  • Děti jsou srdečně vítány a bude nám potěšením jim uvařit poloviční nebo zjednodušené verze některých našich pokrmů. Poloviční porce účtujeme za 70% ceny.

  Noky, rizoto

 Bramborové noky s kuřecím masem, špenátem a gorgonzolou  165,-

  • Bramborové noky s parmazánem s kousky kuřecích prsíček v omáčce ze sýra z modrou plísní a špenátu

Bramborové noky s houbami a parmazánem   155,-

  • Bramborové noky s parmazánem v omáčce z hřibů a lesních hub

Bramborové noky se sušenými rajčaty, cuketou a bylinkami  155,-

  • Bramborové noky se sušenými rajčaty, cuketou, rozmarýnem, tymiánem a bazalkou, sypané parmazánem

Jasmínové rizoto s krůtím masem, řapíkatým celerem a parmazánem  155,-

  • Pečené rizoto z jasmínové rýže s krůtím amasem, tymiánem, šalotkou a řapíkatým celerem 


Hlavní jídla

150g    Zakouřený tataráček z hovězí svíčkové s Maldonskou solí, chlebové topinky  275,-

  • Tradiční sekaný tatarský biftek ze svíčkové ochucený worchestrem, hořčicí, šalotkou a kečupem, provoněný kouřem

200g   Telecí "Rump steak" s pepřovou omáčkou a belgickými hranolky  265,-

  • Nejlepší část zadního telecího s omáčkou se zeleného pepře

250g   Hovězí líčka na černém pivě, bramborová kaše   195,-

  • Velmi jemné hovězí maso v úpravě na černém krušovickém pivu a kořenové zelenině, domácí bramborová kaše s máslem

200g   Hovězí steak na pepři se sázeným vejcem, slaninou a zámeckými brambory  365,-

  • Hovězí steak ze svíčkové s jemnou omáčkou demi-glace

200g   Vepřová panenka na hřibech a tymiánu s bramborovými noky nebo rýží  235,-

  • Steak z vepřové panenky se silným houbovým přelivem

200g   Vepřová panenka provoněná čerstvými bylinkami s uzenou paprikou, opečené bramborové rosti    235,-

  • Steak z vepřové panenky ochucený čerstvými sekanými bylinkami s česnekem a chilli papričkou v extra virgin olivovém oleji

350g   Konfitované kachní stehýnko s červeným zelím, bramborové knedlíky  195,-

Kachní stehýnko dlouze pečené v tuku při nízké teplotě, bramborové knedlíky, sladko-kyselé červené zelí

200g   Kuřecí prsíčka v bylinkové krustě, mačakné brambory s máslem  195,-

  • Kuřecí prsíčka grilovaná v bylinkové krustě s parmazánem, mačkané brambory s máslem a čerstvou petrželkou

200g   Filetovaná kuřecí prsíčka na čedarovém jezírku s listovým špenátem a belgickými hranolky  195,-

  • Kuřecí prsíčka filetovaná na sýrovém jezírku s listovým špenátem a smetanou

200g   Špízky z vepřové panenky se zámeckými brambory a chilli omáčkou  205,-

  • Medailonky z vepřové panenky nakládané v pikantní marinádě se zázvorem,chilli papričkami a sojovou omáčkou

150g   Tortilla s krůtím masem, červenými fazolemi, zakysanou smetanou a belgickými hranolky 175,-

  • Maso z krůtích stehen v tortille s čedarem,fazolemi,cuketou a zakysanou smetanou s koprem

220g   Kachní prsíčko s jemnou cibulovou marmeládou a bramborovou kaší 265,-

  • Do růžova upečené kachní prsíčko s jemnou cibulovou marmeládou a bramborovou kaší

Steaky

200g Steak z hovězí svíčkové   335,-

250g Flank steak  215,-

200g Telecí "Rump steak"  255,-

200g Steak z vepřové panenky  145,-

200g Steak z kuřecích prsíček  135,-

200g Steak z lososa     245,-         


Omáčky

Smetanová ze zeleného pepře   35,-

Pepřová demi-glace   35,-

Houbová   35,-

Chilli  35,-

Čedarová  35,-

Tatarská   30,-


Přílohy

Zámecké brambory   40,-

Belgické  hranolky   40,-

Bramborové rösty  40,-

Bramborová kaše   35,-  (obsahuje alergeny: 7)

Jasmínová rýže   35,-

Grilovaná zelenina  70,-

Šťouchané brambory  45-

Šťouchané brambory s mozzarellou  45,-  (obsahuje alergeny: 7)

 

Saláty

Salát Caesar s grilovanými kousky kuřete a parmazánovým chipsem  165,-

  • Tradiční salát Caesar z římského salátu s ančovičkovým dresinkem, panchetou a krutonky doplněný grilovaným kuřecím prsíčkem

Farmářský zeleninový salát s trhaným krůtím masem, bramborem a slaninou  165,-

  • Směs listových salátů a čerstvé zeleniny s dlouze pečeným a trhaným krůtím masem

Listový Twister salát s čedarem, kuřetem a cherry rajčátky  165,-

  • Směs listových salátů v tortile s čedarovým dipem a grilovanými kousky kuřete

Salát Caprese   155,-

  • Rajčata  s mozzarellou  podávané s bazalkovým pestem a krémovým balzamikem
 

Dezerty

Jablkový závin s vanilkovou omáčkou 65,-

  • Závin z listového těsta s jablky, vlašskými ořechy a rozinkami, přelitý vanilkovou omáčkou

Čokoládový creme brullé s krustou z třtinového cukru   80-

  • Neodolatelné spojení čokolády a krustičky

Panna cotta s calvadosem, lesním ovocem a skořicovou tyčinkou   75,-

  • Tradiční studený dezert ze smetany přelitý teplou omáčkou z lesního ovoce, skořicová tyčinka z listového těsta

Výběr zmrzlin a sorbetů  60,-

  • Čokoláda, vanilka, malina, maracuja, limeta

90g/180g Výběr mezinárodních sýrů menší / větší porce   90,- / 180,-

  • Brie, parmezán, gorgonzola

 

SEZNAM ALERGENŮ

1) Obiloviny obsahující lepek

2) Korýši a výrobky z nich

3) Vejce a výrobky z nich

4) Ryby  a výrobky z nich

5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7) Mléko a výrobky z něj

8) Skořápkové plody a výrobky z nich

9) Celer a výrobky z něj

10) Hořčice a výrobky z ní

11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj

14) Měkkýši a výrobky z nich           

    

  • Gratinovaný kozí sýr zdobený červenou řepou                                                            

    (obsahuje alergeny: 7,8,11)

  • Carpaccio z hovězí svíčkové s bylinkami, bazalkové pesto                                                   

     (obsahuje alergeny: 1,78,11)

  • Terinka kachní paštiky s omáčkou cumberland                                                                                           

     (obsahuje alergeny: 1,7)

  • Hovězí polévka se zeleninou a nudlemi                                                                          

     (obsahuje alergeny: 1,3,9)

  • 150g Lososový tataráček zdobený havajskou solí                                                                  

     (obsahuje alergeny: 13,4,)

  • 200g Steak z norského lososa  s glazovaným zázvorem                                                                                       

     (obsahuje alergeny: 4)

  • 200g  Steak z norského lososa provoněný koriandrovým pestem    
    (obsahuje alergeny: 4,8)

  • Smažené kuřecí řízečky s bramborovou kaší                                                                                                   

    (obsahuje alergeny: 1,3,4)

  • Kuřecí prsíčko přírodní s hranolky                                                                                

    (obsahuje alergeny: 1,7)

  •  Bramborové noky s kuřecím masem, špenátem a gorgonzolou                        

    (obsahuje alergeny: 1,7)

  • Bramborové noky s houbami a parmazánem                                                                       

     (obsahuje alergeny: 1,3,7)

  • Bramborové noky se sušenými račaty, cuketou a bylinkami
  • Jasmínové rizoto s krůtím masem, řapíkatým celerem a parmazánem                                                              

    (obsahuje alergeny: 7,9)

  • 350g Konfitované kachní stehýnko s červeným zelím, bramborové šišky                      

    (obsahuje alergeny: 1,3

  • Zakouřený tataráček z hovězí svíčkové s Maldonskou solí, chlebové topinky                  
    (obsahuje alergeny: 1,3,7,10)

  • 250g Hovězí líčka na černém pivě, bramborová kaše                                                              

    (obsahuje alergeny: 1,7,9)

  • Telecí Rump steak s pepřovou omáčkou a smaženými belgickými hranolky                                                      

    (obsahuje alergeny: 7)

  • 200g Vepřová panenka na hřibech a tymiánu s bramborovými noky nebo jasmínovou rýží                   

     (obsahuje alergeny: 1,3,7)

  • 200g Vepřová panenka provoněná čerstvými bylinkami s uzenou paprikou, opečené domácí rosti                                            

     (obsahuje alergeny: 1,7)

  • 200g Kuřecí prsíčka Tandori na grilovaném kuskusu s cuketou a paprikami                                            

  • 200g Filetovaná kuřecí prsíčka na čedarovém jezírku s listovým špenátem, belgické hranolky                                     

     (obsahuje alergeny: 7)

  • Špízky z vepřové panenky (11)
  • Tortilla s krůtím masem,fazolemi, zakysanou smetanou a belgickými hranolky (7,9)
  • 200g Steak z hovězí svíčkové                                

  • 250g Flank steak                                                           

  • 20g Telecí steak                                           

  • 200g Steak z kuřecích prsíček

  • 200g Steak z vepřové panenky

  • 200g Steak z  lososa (4)
  • Smetanová ze zeleného pepře

    (obsahuje alergeny: 7)

  • Pepřová demi-glace

  • Houbová
    (obsahuje alergeny: 1,7)
     
  • Čedarová
    (obsahuje alergeny: 1,7)
  • Bramborová kaše                        

    (obsahuje alergeny: 7)

  • Zámecké brambory            
    (obsahuje alergeny: 7)

  • Salát Caesar s grilovanými kousky kuřete                                                                                   

    (obsahuje alergeny: 1,3,4,7,10)

  • Farmářský zeleninový salát s trhaným krůtím masem, bramborem a slaninou

     (obsahuje alergeny:3,7,10

  • Listový Twister salát s čedarem, kuřetem a cherry rajčaty

    (obsahuje alergeny: 1,3,7,10)

  • Salát Caprese (7)
  •  Jablkový závin s vanilkovou omáčkou                                                        
     (obsahuje alergeny: 1,3,7,8)
  • Čokoládový creme Brullé                                                                        

    (obsahuje alergeny: 3,7)

  • Panna cotta s calvadosem, lesním ovocem a skořicovou tyčinkou                     

    (obsahuje alergeny: 1,3,6,7,8,11)

  • Výběr zmrzlin a sorbetů                                                                                                         

     (obsahuje alergeny: 7)     

  • 90g/180g Výběr mezinárodních sýrů menší / větší porce                                       

     (obsahuje alergeny: 7)

Menu

Starters and soups

Gratinated goat cheese garnished with beetroot  155,-

  • 100g / Warm goat cheese, beetroot marinated in forest fruit

Beef Carpaccio with homemade basil pesto and parmesan, lemon    175.-

  • 80 g / Thin slices of beef tenderloin with pesto from fresh basil

Duck terrine with Cumberland sauce  95,-

  • 70g/ Delicate pâté with pieces of roasted duck, currant sauce with Port wine and orange

Beef soup with vegetables and noodles  40,-

  • Strong beef soup with noodles

 

Salads

Caesar salad with grilled chicken and parmesan chips  165,-

  • 100g / Traditional Caesar salad of romaine lettuce with anchovy dressing, pancetta and croutons accompanied by grilled chicken breast

Farmer’s salad with shredded turkey meat, potatoes and bacon  165,-

  • 100g / A mixture of lettuce and fresh vegetables with slow-roasted and shredded turkey

Twister lettuce salad with cheddar cheese, chicken and cherry tomatoes  165,-

  • 100g / A mixture of lettuce in a tortilla with cheddar dip and grilled chicken meat                          

Salad Caprese   115,-

120g /  Tomatoes with  mozzarella served with basil pesto and cream balsamico

 

Fish

Salmon tartare garnished with black Hawaiian salt and toasts  245,-

  • 150g / Tartar interleaved with chopped lettuce, seasoned with lime juice

Norwegian salmon steak with glazed ginger   275,-

  • 200g / Natural salmon steak seasoned with ginger glazed in honey and white balsamic

Norwegian salmon steak flavoured with coriander pesto  275,-

  • 200g / Natural salmon steak seasoned with chopped fresh herbs and coriander   275,-

 

 

Children‘s meals

Fried chicken steak with potato purée 100g  85,-

Sautéed chicken breast with chips 100g  85,-

Children are welcome and we will be happy to prepare for them half portions or simplified versions of some of our dishes. Half portions are charged at 70% of the price.

 

Pasta, gnocchi, risotto

Potato gnocchi with chicken, spinach and gorgonzola   165,-

100g /Gnocchi with Parmesan and with chicken breast pieces in a sauce of blue cheese and spinach

Potato gnocchi with mushrooms and Parmesan   155,-

  •  Potato gnocchi with Parmesan and sauce of boletus and wild mushrooms

Potato gnocchi with dried tomatoes, aubergine and herbs            155,-

300g / Potato gonocchi with dried tomatoes, aubergine, rosemary, thyme, basil and Parmesan 

Jasmine rice risotto with turkey, celery and Parmesan  155,-

  • 100g / Baked risotto of jasmine rice with turkey, thyme, shallots and celery

 

Main courses

Smoked beef tenderloin tartar with Maldon salt, bread toasts  275,-

  • 150g / Traditional chopped sirloin steak tartare flavoured with Worcester sauce, mustard, shallots and ketchup, lightly smoked

Veal "Rump Steak" with pepper sauce and Belgian Chips  265,-

  • 200g / The best part of backtrap with the green pepper sauce

Beef pepper steak with fried egg, bacon and Parisienne potatoes  365,-

  • 200g / Beef sirloin steak with delicate sauce demi-glace

Beef cheeks in black beer, potato purée  195,-

  • 250g / Tender beef braised in Krusovice black beer and root vegetables, homemade potato purée with butter

Pork tenderloin with mushrooms and thyme with gnocchi or jasmine rice  235,-

  • 200g / Pork tenderloin with a strong mushroom sauce

Pork tenderloin flavoured with fresh herbs and smoked paprika, roasted homemade potato rösti  235,-

  • 200g / Pork tenderloin flavoured with with fresh chopped herbs with garlic and chilli in extra virgin olive oil

Confit duck leg with red cabbage, fried potato dumplings "škubánky"  195,-

  • 350g / Duck leg slow-roasted in fat at low temperature, fried homemade potato dumplings "škubánky", sweet and sour red cabbage

Chicken breast in herb crust, mashed potatoes with butter  195,-

  • 200g / Grilled chicken breast in crust and Parmasan, mashed potatoes with butter and fresh parsley

Chicken breast fillets in a cheddar sauce with spinach and Belgian chips   195,-

  • 200g / Chicken breast fillets in a cheddar sauce with spinach and team

Grilled pork tenderloin with potatoes and chilli sauce    205,-

  • 200g / Grilled pork tenderloin in spicy sauce with ginger, chilli peppers and soya sauce   

Tortilla with turkey meat, red beans, sour cream and Belgian chips    175,-

  • 150g/ Turkey leg meat in wheat tortilla with cheddar, beans, aubergine and sour cream vwith dill  

Duck breast with mild onion jam and potato purée    265,-

220g/Roasted duck breask  


Steaks

Beef sirloin steak  335,-

  • 200g / The most tender lean beef

Flank steak  215,-

  • 250g / A piece of wide flat cut from the bottom of the navel of a young bull. This flavourful piece of meat is firmer and more fibrous, but tastes great. Meat is prepared whole ideally, and then cut at an oblique angle into thin slices.

Veal steak  255,-

  • 200g / Juicy steak from veal roast

Pork tenderloin steak 200g  145,-

Chicken breast steak 200g  135,-

Norwegian salmon steak 200g  245,-

Beef steaks prepared in various ways:

RARE - Rare cooked steak, the meat inside is red or bloody, roasted just on the surface. This way of preparing meat is only common for beef. The meat is very tender and for connoisseurs and steak lovers it is the most popular method of preparation.

MEDIUM - Medium rare steak, roasted on top and in the middle it is pink and juicy. It is the most common way of preparing steaks. Besides beef, also lamb and pork can be prepared this way.

WELL DONE - Fully roasted steak is brown and the inside loses its juiciness. This method of preparation is suitable for fattier meat that is drying out less and for poultry which should never be bloody. For the finest beef meat is used less, but some prefer this method because of fear from possible diseases.

MEDIUM RARE & MEDIUM WELL - Slightly more or less cooked steak Medium, more or less pink, meat prepared this was is not usually required in advance, it is a term for the result.

 

Side dishes

Parisienne potatoes 40,-

Belgian chips 40,-

Potato purée 35,-

Jasmine rice 35,-

Mashed potatoes 45,-

Mashed potatoes with mozzarella 45,-

Grilled vegetables 75,-

Fried potato dumplings "škubánky" 35,-

 

Homemade sauces

Creamy green pepper sauce 35,-

Pepper sauce demi-glace 35,-

Mushroom sauce 35,-

Cheddar sauce 35,-

Chilli sauce 35,-

Tartar sauce 30,-


Desserts

Apple strudel with vanilla sauce  65,-

  • Strudel from pastry with apples,walnuts, raisins smothered with vanilla sauce

Chocolate creme brulée with a crust of sugar cane  80,-

  • Irresistible combination of chocolate and sweet crust                                                                

Panna cotta with calvados, wild berries and cinnamon stick  75,-

  • Traditional cold cream dessert topped with warm wild berries sauce, cinnamon puff pastry stick

Selection of ice creams and sorbets  60,-

  • chocolate • vanilla • raspberry • passion fruit • lime

Selection of international cheeses smaller/ bigger portion  90,- / 180,-

  • 90g / 180g Brie, Parmesan, Gorgonzola

 

List of allergens

(1) Cereals containing gluten

(2) Crustaceans and products made from them

(3) Eggs and products made from them

(4) Fish and products made from fish

(5) Peanuts and products made from them

(6) Soya beans and products made from them

(7) Milk and products made from it including lactose

(8) Nuts and products made from them

(9) Celery and products made from it

(10) Mustard and products made from it

(11) Sesame seeds and products made from them

(12) Sulphur dioxide and sulphites

in concentrations higher than 10 mg ml / kg, l, expressed as SO2

(13) Lupines and products made from them

(14)  Shellfish and products made from shellfish

 

Gratinated goat cheese garnished with beetroot (7,8,11)

Beef tenderloin Carpaccio with herbs, basil pesto (1,7,8,11)

Duck terrine with Cumberland sauce (1,7)

Beef soup with vegetables and couscous (1,9)

Caesar salad with grilled chicken and parmesan chips (1,3,4,7,10)

Farmer’s salad with shredded turkey meat, potatoes and bacon  (,3,7,10)

Twister lettuce salad with cheddar cheese, chicken and cherry tomatoes (1,3,7,10)

Salad Caprese(7)

Salmon tartare garnished with black Hawaiian salt (1,3,4)           

Norwegian salmon steak with glazed ginger (4)

Norwegian salmon steak flavoured with coriander pesto (4,8)

Fried chicken steak with potato purée (1,3,7)                  

Sautéed chicken breast with chips         

Homemade potato gnocchi with chicken, spinach and gorgonzola (1,3,7,)

Homemade gnocchi with mushrooms and Parmesan (1,3,7)

Jasmine rice risotto with turkey, celery and Parmesan (7,9)

Smoked beef tenderloin tartar with Maldon salt, bread toasts (1,3,7,10)

Beef tartar with capers, shallots and Dijon mustard with Belgian chips (3,10)

Beef cheeks in black beer, potato purée (1,7,9)

Pork tenderloin with mushrooms and thyme with gnocchi or jasmine rice (1,3,7)

Pork tenderloin flavoured with fresh herbs and smoked paprika, roasted homemade potato rösti (1,7)

Tandoori chicken breast on grilled couscous with zucchini and peppers

Chicken breast fillets in a cheddar sauce with spinach and Belgian chips (7)

Beef sirloin steak

Veal steak

Flank steak

Pork tenderloin steak  

Chicken breast steak

Norwegian salmon steak (4)

Creamy green pepper sauce (7)

Pepper sauce demi-glace

Wild mushroom sauce (1,7)

Cheddar sauce (7)

Parisienne potatoes (7)

Fried steak chips

Potato purée (7)

Jasmine rice

Grilled vegetables (7)

Mashed potatoes with mozzarella (7)

Caesar salad with grilled chicken (1,3,4,7,10)

Lemon cream with mascarpone and butter biscuit (1,3,7)

Chocolate creme brulée (3,7)

Panna cotta with calvados, wild berries and cinnamon stick (1,3,6,7,8,11)          

Selection of ice creams and sorbets (7)

Selection of international cheeses smaller/ bigger portion (7)


Created 2013 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o. - miniportál Akrij.com